5 Aralık 2016 Pazartesi

3 Harfli Cinlerden Korunma Duasi

Günümüzde büyü ve sihirlerden muzdarip çok sayıda insan vardır. Buna karşı  büyü ve sihire inanmayan çok sayıda da insan vardır ancak şu bir gerçektir ki hem büyü hemde sihir vardır. Yüce Allah bunlardan uzak durmamızı emretmiştir.

Büyü,sihir ve cinlerden kurtulmak için  Rabbimizin gönderdiği ayetlere ve Peygamberimizin sünnetleri bize öncülük etmektedir.


Cinlerin Etkisinden Kurtulmak İçin;
1-Günde yüz defa “La havle vela kuvvete illa billahi’l-aliyyi’l-azim” (Allah’ın güç ve kuvvetinden başka hiçbir şeyin güç ve kuvveti yoktur) denir.
2-41 Ayete’l-Kürsi, 3 İhlas Suresi, 11 Felak Suresi, 11 Nas Suresi, 7 Fatiha Suresi okuyarak hastanın yüzüne üflenir.



Cinlerden Korunmak İçin;


Kadı Burhaneddin Şebli, Ahkamü’l-Mercan adlı eserinde şunları tavsiye etmiştir:
  • – Euzü besmele ile Fatiha Suresi’ni okumak.
  • – Euzü besmele ile Muavezeteyn Surelerini okumak.
  • – Bakara Suresi’ni okumak.
  • – Ayete’l-Kürsi’yi okumak.
  • – Bakara Suresi’nin son iki ayetini okumak.

İmamı Rabbanî, cinlerden korunmanın bir başka yolunu Kelime-i Temcid olarak bilinen “La havle vela kuvvete illa billah” (Güç ve kuvvet ancak Allah’ındır) sözünü okumak olarak göstermiştir.



Cinlerin Zulmune Uğramamak İçin;

“Bismillahirrahmanirrahim. Bismillahi’l–mahzune’l-meknun. Ve bicelali vechihi’l-kerim. Ve bi’l–keffi’l–bürhane’l-azim. Ve la havle vela kuvvete illa billahi’l–aliyyi’l-azim. Ve sallallahu ala seyyidina Muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ve sellem.” (Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla. Gizli ve saklı olan her şeyin sahibi olan Allah’ın adıyla. Sonsuz yücelik ve şeref sahibi Allah’ın celali ve haşmeti adına. …..Allah’ın güç ve kuvvetinden başka hiçbir şeyin güç ve kuvveti yoktur. Efendimiz Muhammed’e, onun âl ve ashabına salât ve selâm olsun.)
  • – Mu’minun Suresi’nin başından üç ayeti ve Ayete’l-Kürsi’yi okumak
  • – “La ilahe illallahü vahdehu la şerike leh. Lehü’l-mülkü velehü’l-hamdü ve hüve ala külli şeyin kadir” (Allah’tan başka ilah yoktur. O tekdir ve ortağı yoktur. Bütün mülk O’nundur. Hamd sadece O’na aittir. O’nun gücü, kudreti her şeye yeter.) demek.
  • – Çok defa “Allah” demek.
  • – Sürekli abdestli bulunmak.
  • – Harama bakmaktan, çok konuşmak, çok yemek ve kalabalıklardan sakınmak.

Ayrıca, Cinlerin zulmüne uğramamak için, uygunsuz yerlerde abdest bozmamak, küllük ve kemik üzerine pislememek, bevletmemek gerekir.

Büyüden ve Sihirden Korunmak İçin;

Büyü ve sihirden korunmanın en güzel yolu Allah’a sığınmaktır. Büyü ve sihirin insan üzerinde manevi etkisi vardır, bu etkiden kurtulmak için manevi olarak temizlenmeli ve dua okumalıyız.

Peygamber Efendimize de büyü yapılmıştır.

Efendimize büyü yapıldığını Allah (c.c.) beyan ederek şöyle buyurdu: “Düğümlere üfürüp büyü yapan üfürükçülerin şerrinden Allah’a sığınırım, de.” Hz. Aişe der ki: “Peygamber sihirlenmiş olan düğümlerden hangisinin üzerine bu ayeti okusa o düğümler kendi kendine çözülüyordu.”

  • -Hz. Aişe (r.a.) Resul-i Ekrem Efendimizin (s.a.v) durumunu şöyle anlatır:
  • “Peygamber, bütün şerlerden sığınmak için akşam yatmadan önce iki elini açarak birleştirir, İhlas, Felak, Nas surelerini okuyarak ellerinin içine üfler, sonra başından başlayarak ayak ucuna kadar elinin eriştiği bütün vücudunu üç defa sıvazlar ve bundan sonra yatardı.”

Ayrıca dilimizi duaya alıştırarak her sabah ve akşam üçer defa şu duaları okumak da her türlü kötülüklerden korunmaya vesile olur: “Bismillahillezi la yedurru meaismihi şey’ün fi’l-ardı vela fi’s-semai ve hüve’s-semiu’l-alim.” “Euzü bi kelimatillahi’t-tâmmati min şerri ma halaka.” (Yerde ve gökte İsminin anıldığında hiçbir şeyin zarar veremeyeceği Allah’ın adıyla. Şüphesiz ki O her şeyi işitir ve bilir.)


cinlerden korunmak için okunacak dua cinlerden korunma duası nihat hatipoğlu cinlerden kurtulma duası büyüden korunma duası nihat hatipoğlu cinlerden korunma duası cübbeli büyüden korunmak için sirke nihat hatipoğlu üç harflilerden korunma duası büyünün etkisinden kurtulmak için okunacak dua
banner
Previous Post
Next Post

0 yorum: